Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترجمه پشتوی کتاب "تعلیم و تربیت در تمدن اسلامی" نوشته اسماعیل باغستانی و محسن معینی با برگردان انورشاهین خانخیل، منتشر شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب "شؤنه او روزنه په اسلامی تمدن کی" که ترجمه اثر فارسی "تعلیم و تربیت در تمدن اسلامی" نوشته اسماعیل باغستانی  و محسن معینی است، از روش‌ها و راه‌های مختلف تعلیم و تربیت از صدر اسلام تا به امروز و از مشکلات و موانع موجود در راه مراکز، مدارس و مکاتب مختلف تربیتی بحث می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انور شاهین خانخیل، شاعر، پژوهشگر و همکار رادیو پشتوی تهران است که تا اکنون بیش از سی عنوان کتاب را به زبان پشتو تالیف یا ترجمه کرده است.

در سال گذشته میلادی نیز از دو کتاب مترجم با عناوین "ترجمه منظوم دیوان امام خمینی" و "اعتقاد ما" نوشته آیت الله ناصر مکارم شیرازی، برای اولین بار در مراسمی درخانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور رونمایی شده بود.

در قسمتی از مقدمه چاپ فارسی این کتاب یه قلم نویسندگان،  می‌خوانیم:

با ظهور اسلام و گسترش قلمرو آن و آمیزش با دیگر جوامع و فرهنگ‌ها و سپس تکوین و تکامل تمدن اسلامی از قرن سوم تا پنجم و شکل‌گیریِ سنّت عملی تعلیم و تربیت اسلامی و مکاتب علمی و فکری و آنگاه پیدایی طبقات مفسران، محدّثان، فقیهان، فیلسوفان و عارفان و در پی آن بروز نزاع‌های فکری و عقیدتی و سیاسی در جامعه اسلامی، رویکردهای مختلف در بابِ بنیاد و غایت و مسائلِ گوناگونِ تعلیم و تربیت اسلامی پدید آمد و از هم متمایز گردید.

در واقع، ظهور رویکردهای مختلف در تعلیم و تربیت اسلامی را می‌توان پیامد بروز نزاع‌های فکری و فرهنگی و سیاسی در درون تمدن اسلامی تلقی کرد؛ نزاع‌هایی که حولِ چگونگی تعامل یا تضادِ عقل و وحی صورت گرفت و پیدایش مکاتب فکری اسلامی نتیجه آن بود.

رویکردهای تعلیم و تربیت اسلامی را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد: رویکرد مبتنی بر کتاب و سنّت، رویکرد صوفیانه، رویکرد فلسفی و رویکرد اجتماعی.

ذیلِ این رویکردها از نحوه انتقال آنها به جامعه سخن گفته خواهد شد. آنچه این رویکردها را از یکدیگر متمایز می‌سازد، جهت‌گیری کلی صاحبان آن‌هاست از حیث گرایش‌های شخصی، علمی، فرقه‌ای، تلقیشان از "علم" و نیز تجربه‌های شخصی. در عین حال، رشد و بالندگی صاحبان این رویکردها در فضای اسلامی و داشتن تجربه‌های مشترک در زمینه تعلیم و تربیت، موجب شد تا میان آن‌ها مشابهت‌هایی به وجود آید.

انتشارات "منگل کتاب کور" به پیشنهاد خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور، ترجمه پشتوی کتاب "تعلیم و تربیت در تمدن اسلامی" را در شمارگان 1500 نسخه و در 179 صفحه راهی بازار کتاب کرده است.

پیشینیان چگونه جویای واقعیت بوده‌اند؟/ "فلسفه علم در پرتو حکمت خالده" منتشر شد"وحی و معجزه از دیدگاه مولوی" منتشر شدگزارشی جدید از آراء فلسفی معلم ثانی/ "فارابی و بنیان‌گذاری فلسفۀ سیاسی اسلامی" منتشر شدسومین شماره ماهنامه "رویش اندیشه" منتشر شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تازه های نشر کتاب تازه های نشر کتاب تعلیم و تربیت در تمدن اسلامی تعلیم و تربیت اسلامی منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تعلیم‌وتربیت اساسی برای ارتقا یک نسل است (فیلم)

رییس جمهور در مراسم گرامیداشت روز معلم:موضوع تعلیم و تربیت اساس ساختن کشور، صیانت از جامعه، اساس برای رشد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اساس برای آسیب شناسی و آسیب زدایی از جامعه و اساس برای ارتقاء یک نسل است.

تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه آسیب‌هایی است که امروز جامعه را رنج می‌دهد، تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه دغدغه‌هایی است که امروز دغدغه‌مندان، جامعه شناسان، آسیب شناسان و خانواده‌های گرامی دارند. بر همین اساس آموزش و پروش مسله اول در کشور برای ماست.

انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی، به فرهنگ، ساختن انسان و ساخت جامعه قرآنی توجه کرده است، یک جامعه نمونه با نگاه به آموزش و پرورش رشد خواهد کرد و محور اصلی آن معلم برای ساختن جامعه و مدرسه برای ساختن انسان‌ها خواهد بود.

 

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم) استقبال پرشور مردمی از ابراهیم رئیسی در سریلانکا (فیلم) کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)

دیگر خبرها

  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • تعلیم و تربیت زیر ساخت اصلی سعادت و پیشرفت کشور است
  • رئیسی: تعلیم‌وتربیت اساسی برای ارتقا یک نسل است (فیلم)
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است